Korting op kinderopvang en kraamzorg

Geplaatst op 21 april 2015

Ouders die een kind verwachten kunnen bij ZoWieZo Kinderopvang met korting kraamzorg en kinderopvang in één regelen. De Noordhollandse organisatie biedt beide diensten aan ouders aan. Ouders mogen kiezen tussen opvang in een kindercentrum of bij een gastouder.

Met de actie hoopt de organisaties klanten voor de langere termijn aan zich te binden: vanaf de geboorte totdat een ouder de kinderopvang stopt. De combinatiekorting kan oplopen tot 12 procent per uur. Bij opvang in één van de kinderdagverblijven is het uurtarief in dat geval niet 6,84 euro per uur maar 6,20 euro per uur. Voor gastouderopvang zijn ouders, als ze het combinatiepakket afsluiten, 5,20 euro kwijt per uur in plaats van 5,88 euro (bij het duurdere ‘Zorgeloos-pakket’).

Locaties en gastouders
ZoWieZo is, voor zover bekend, de enige kinderopvangorganisatie die naast kinderopvang ook kraamzorg biedt. De opvangmogelijkheden bestaan uit drie kinderdagverblijven, in Heerhugowaard, Hoorn en Scharwoude. En er zijn vier bso’s, in alle eerdergenoemde plaatsen en Wognum. Daarnaast is er een landelijk dekkend netwerk aan gastouders.

Gastouderopvang
Gastouderopvang is verkrijgbaar in twee pakketten. Het ZoWieZo Zelf Doen-pakket is goedkoper, maar regelt minder voor de ouder. Zo moet een ouder in dit pakket zelf op zoek naar een beschikbare gastouder, zelf kinderopvangtoeslag regelen en zelf opvang regelen als de vaste gastouder ziek is. Bij een ZoWieZo Zorgeloos-pakket wordt dit allemaal voor ouders geregeld.