Kindergarden bewijst goed werkgeverschap

Geplaatst op 24 maart 2016

De landelijke kinderopvangorganisatie Kindergarden onderscheidt zich opnieuw met een goed werkklimaat. Net als vorig jaar staat Kindergarden in de top 3 van de Best Workplaces van Nederland, een verkiezing van Great Place to Work.

Dit betekent dat werknemers van Kindergarden vinden dat ze op een fijne werkplek werken waarin ze vertrouwen kunnen hebben in het management, trots zijn op hun baan en plezier hebben met collega’s.

Multinationale ondernemingen

Kindergarden klimt steeds hoger op de lijst van dit onderzoek. In 2014 stond de organisatie nog op de 8e plek. Vorig jaar en dit jaar staan ze 3e in de categorie multinationale ondernemingen. Aan het onderzoek deden dit jaar 126 organisaties mee uit allerlei branches. De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, mogen zich een jaar lang zo noemen. In de categorie van Kindergarden werd softwarebedrijf Atlassian de winnaar. Op de tweede plek staat Novo Nordisk, een onderneming op het gebied van gezondheidszorg.

Kameraadschap

Dit onderzoek wordt nu al voor de vierde keer gehouden. Werknemers moeten voor het onderzoek stellingen en open vragen beantwoorden over onder andere geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid en kameraadschap. Daarnaast wordt er een evaluatie van het werkgeverbeleid uitgevoerd.

Kindergarden

Kindergarden startte in 1998 met een vestiging in Weesp en heeft nu, verspreid over Nederland, 30 vestigingen. Sinds 2011 maakt de organisatie deel uit van Bright Horizons, één van de grootste kinderopvangorganisaties ter wereld.