Buiten Schoolse opvang Rotterdam

Buiten Schoolse opvang Rotterdam | Zoekt u Buiten Schoolse opvang in Rotterdam? 

Wij hebben een buiten schoolse opvang in 1 locatie in Rotterdam. In het oude westen bieden wij buiten schoolse opvang in Rotterdam aan bij de BSO De Batavier. Voor de scholen gelegen in de wijk Kralingen- Crooswijk hebben we een unieke  buiten schoolse opvang met veel sportmogelijkheden en buitenspelen op de locatie BSO Het  Kinderparadijs waar wij nauw mee samen werken.

Wij bieden hele en halve dag opvang aan. Bij Kids WonderWorld is het kind altijd het uitgangspunt. Vaste pedagogisch medewerkers begeleiden de groepen. Bij de groepsindeling houden we rekening met de ontwikkelingsfasen van de kinderen. We laten de situatie bij de buitenschoolse opvang zo goed mogelijk aansluiten op de thuissituatie en een goed oudercontact is daarom erg belangrijk.

Buiten schoolse opvang

Buiten schoolse opvang

Buiten schoolse opvang in Rotterdam zoals het hoort

Buiten schoolse opvang de Batavier | Rust en regelmaat ervaren jonge kinderen als houvast. De vaste routines en momenten voor spelen, muziek, rusten en eten bieden structuur.

Bewegen is van essentieel belang voor kinderen. Door veel en gevarieerd met elkaar te bewegen ontwikkelen kinderen spelenderwijs hun eigen motorieke-, sociale- en mentale vaardigheden. Ze hebben relatief minder kans op ongevallen en herstellen bij ziekte sneller.

De kwaliteit van leven van kinderen wordt in grote mate bepaald door de mogelijkheden die ze krijgen om te bewegen en te spelen. Binnen en buiten, alleen en samen, vertrouwd en nieuw, rustig en spannend, met en zonder volwassenen om zich heen.

De BSO  van Kidswonderworld is er voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die gedurende de naschoolse uren en tijdens de schoolvakanties onder vakkundige begeleiding willen sporten en bewegen. Na schooltijd wordt uw kind door de leiding opgehaald van school en gaan vervolgens naar de sportlocatie. Eerst wordt gezellig iets gegeten en gedronken en vervolgens kunnen de kinderen gaan sporten en ravotten. Samen met uw kind maakt de Sport BSO van de opvang een groot sportplezier! Welk kind wil dat nou niet, even lekker losgaan om ’s avonds rustig onder de wol te gaan.

Leeftijdsgericht werken

  • Voor de jongste ligt de nadruk op geborgenheid bieden met een eigen, kleinere groep en het ontwikkelen van de motoriek, bijvoorbeeld door middel van balansspellen.
  • Bij de oudere kinderen gaat het om meer uitdaging, eigen verantwoordelijkheid en initiatief. Het accent ligt meer bij de fysieke ontwikkeling zoals snelheid, wendbaarheid en weerbaarheid. Ook besteed de Sport BSO bij de oudere kinderen aandacht aan winnen (plezier) en verliezen (teleurstellingen verwerken).

De Sport BSO heeft een mooi en gevarieerd programma met uitdagende sport- en bewegingsactiviteiten, interessante sportclinics, voetbal, dansen, hockey, honkbal, aerobics, badminton, spelletjes, kleien, lego, bouwen, knutselen, picknicken, bijzondere uitstapjes, chillen op de bank of bij de computer en nog veel meer met de ideetjes van de kinderen zelf.

Uiteraard biedt de Sport BSO ook een gezonde warme maaltijd aan.

Op onze overige Buiten schoolse opvang locaties (Buitenschoolse opvang locaties in Rotterdam) zijn er verschillende soorten activiteiten. Soms bepalen kinderen zelf waarmee ze bezig willen zijn en soms hebben de pedagogisch medewerkers een spel voorbereid. Daarnaast verzorgen we ook speciale activiteiten waar de kinderen zich voor kunnen inschrijven. Deze activiteiten zijn ook toegankelijk voor andere kinderen in de school of wijk.

Sporten is gezond. Daarom worden er op de verschillende buiten schoolse opvang vestigingen wekelijks sportieve activiteiten gedaan met de kinderen.

De buitenschoolse opvang locatie Rotterdam is geopend aansluitend aan de schooltijden en hele dagen in de schoolvakanties.

Indien u vragen heeft over onze buiten schoolse opvang locaties, over de Buitenschoolse opvang in Rotterdam in het algemeen of indien u gewoon eens wilt komen kijken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.